Duel tussen leider Union en AA Gent levert geen goals op

© belga

Leider Union en AA Gent hebben elkaar zondag op de 21e en tevens laatste speeldag van 2021 in de Jupiler Pro League in evenwicht gehouden. Het duel in Brussel eindigde op 0-0.

Union kon wegens de nieuwe verstrengingen van de coronamaatregelen in het Dudenpark niet rekenen op de steun van zijn trouwe aanhang. De thuisploeg trok zich daar niks van aan en sluipschutter Vanzeir trof al vroeg de paal. Nadien hielden beide teams elkaar in de tang. Ook Gent kon de Brusselse defensie niet uit verband spelen. De Buffalo’s zorgden na halfweg voor meer dreiging en doelman Moris moest redding brengen op een poging van Tissoudali. Gent kon de opening echter niet forceren en ook Union kreeg de nul niet van het scorebord.

Slot

In het slot schuwden beide ploegen, die tevreden leken te zijn met een draw, de risico’s. Union voert de Jupiler Pro League aan met 47 punten en sluipt weer wat meer weg van eerste achtervolger Club Brugge (40 ptn), dat eerder zondag de derby bij Cercle met 2-0 verloor. Gent volgt als vijfde met 34 punten. De Jupiler Pro League maakt zich na dit kerstweekend op voor een korte winterstop om de batterijen op te laden. AA Gent opent de 22e speeldag op vrijdag 14 januari met een thuisduel tegen KV Kortrijk. Union trekt daags nadien naar kelderploeg Seraing.