Dug Out wint eerste Sport/Voetbalquiz

© Sport/Voetbalmagazine

Op vrijdag 15 december ging de eerste quiz van Sport/Voetbalmagazine door in de Ghelamco Arena.

Afgelopen vrijdag zakten er in totaal 31 teams van vier personen af naar het stadion van AA Gent, voor de prestigieuze titel van grootste voetbal- en sportkenners in een eerste organisatie van ons blad Sport/Voetbalmagazine. Tussen de aanwezige deelnemers ontwaarden we slechts één vrouw en één tiener, de mannen zwaaiden duidelijk de plak. De gemeenschappelijke factor was wel: een passie voor voetbal en sport in binnen- en buitenland.

VTM-Stadionpresentator Maarten Breckx praatte in vier uur tijd alles vlot aan elkaar. In totaal bestond de quiz uit acht ronden van vijftien vragen. Antwoorden gebeurde niet met pen en papier, het Gentse bureau QuizWitz had voor een tablet en bijkomende visualisatie via tv-schermen gezorgd, waarbij ook snelheid een belangrijke succesfactor vormde. Want alle teams begonnen op 1000 punten en moesten binnen de dertig seconden antwoorden. De potentiële score nam dus af in functie van de tijd.

De eerste prijs, een voetbalreis ter waarde van 2000 euro, ging na een nek-aan-nekrace met 111.825 punten naar Dug Out, waarvan de captain afkomstig is uit het Oost-Vlaamse Ninove. Ze stonden vanaf het begin van de quiz op kop. Dug Out haalde het nipt van El Diego (110.847) uit Vliermaal en met wat meer voorsprong op Eric Van Meir seizoen ’96-’97 (106.984) uit Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier