Duidelijkheid is de grootste kracht van dit KV Oostende

Gert Verheyen © Belga Image
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Het KV Oostende van Gert Verheyen pakte in Kortrijk zijn tweede moeizaam bevochten zege van het seizoen.

Na een overwinning tegen Moeskroen (2-1) en nederlagen in Anderlecht (5-2) en tegen Genk (0-2) ging Oostende in Kortrijk voor het eerst dit seizoen buitenshuis winnen (1-2). Alleen de eerste 25 à 30 minuten deed Oostende het echt goed: bij balbezit kwamen er infiltraties van de flankspelers en de offensieve middenvelders en bij balverlies kwam er druk van een blok dat snel schoof en kantelde naar de kant van de bal.

Ook opvallend: KVO maakte zijn eerste overtreding pas in de 41e minuut. Op dat moment was het al aan het wegzakken en het zou er niet beter meer op worden.

Wat we toen zagen, was een team dat met heel veel volk dicht in de buurt van het eigen doel terugplooide en amper nog tot fatsoenlijke aanvalsacties kwam. Dat resulteerde uiteindelijk in een balbezitverhouding van 66/34 in het voordeel van de thuisploeg, die een paar open kansen miste en ook nog drie keer het doelkader trof.

Ook kenmerkend voor het KVO van Gert Verheyen zaterdagavond: bij hoekschoppen tegen staan doorgaans alle elf zijn spelers in de eigen zestien meter. Iedereen verdedigt en knokt mee.

Het is wat de trainer achteraf als belangrijkste winst aanhaalde: ‘Het gevoel dat we een team zijn en voor elkaar vochten om dit resultaat te behalen.’ Als je er niet meer in slaagt om de druk op de bal hoog te houden, begint achteruit te lopen en dat niet meer hersteld krijgt, blijft er niet veel meer anders over dan de voorsprong te verdedigen, redeneerde hij.

Voor de rest, besloot hij, is er nog veel werk te doen. Het geloof in eigen kunnen, de intensiteit en de power die je als team uitstraat, haalde hij aan als verbeterpunten. ‘Er zijn er te veel die te snel plat gaan.’

Winst was ook het feit dat met Aleksandar Bjelica een speler de winning goal maakte die de voorbije weken duidelijk gemaakt moest worden dat er geen andere optie is dan zich te schikken naar de afspraken, regels en waarden van dit vernieuwde KVO.

Duidelijkheid is de grootste kracht van dit Oostende.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier