Duitse ref Felix Brych moet België – Zweden in goede banen leiden

Felix Brych © Belga Image

De Duitser Felix Brych is door de Europese Voetbalbond (UEFA) aangesteld om het EK-duel van de Rode Duivels van woensdag in Nice (21u) tegen Zweden in goede banen te leiden.

De 40-jarige advocaat, een internationale ref sinds 2007, floot in 2014 de Europa League-finale en leidde op het WK van dat jaar in Brazilië de tweede groepswedstrijd van de Rode Duivels tegen Rusland (1-0). In juni van vorig jaar blies hij ook het EK-kwalificatieduel tussen Wales en België (1-0), dit seizoen heeft hij onder meer zes Champions League-wedstrijden op zijn teller (waaronder een kwartfinale tussen Barcelona en Atletico Madrid).

België-Zweden wordt zijn tweede duel op Euro 2016, na de clash tussen Engeland en Wales van vorige donderdag in groep B. Brych wordt bijgestaan door zijn assistenten Mark Borsch en Stefan Lupp, de bijkomende assistenten zijn Bastian Dankert en Marco Fritz.

De partij van woensdag in Nice wordt voor België en Zweden hun laatste partij in groep E. De Rode Duivels zijn mits een gelijkspel zeker van de tweede plaats en een ticket voor de achtste finales, Zweden moet winnen om zich voor de laatste zestien te plaatsen. Wint Zweden van België en haalt Ierland het in dezelfde groep van Italië, eindigen de Duivels als vierde en zijn ze uitgeschakeld. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier