Dury: ‘Ik ben er niet gerust in’

© BELGA
Jan Hauspie
Jan Hauspie Voormalig redacteur bij Sport/Voetbalmagazine.

Francky Dury trekt in Sport/Voetbalmagazine aan de alarmbel. De coach van vicekampioen Zulte Waregem ziet steeds meer sterkhouders vertrekken, zonder dat er waardige vervangers worden aangetrokken.

Francky Dury zendt voortdurend signalen uit dat hij zich zorgen maakt. “Ik ben er niet gerust in”, bevestigt hij in Sport/Voetbalmagazine. “Als je tweede wordt met een budget als dat van Zulte Waregem, dan kan je nu eenmaal niet makkelijk anticiperen op wat er allemaal kan gebeuren. Anderzijds: als je succes hebt, moet je dat succes ook proberen te managen. Dat laatste baart mij zorgen.”

Ondertussen zag Zulte Waregem een heel middenveld vertrekken: Delaplace is weg, Malanda verbrak zijn contract, Hazard had slechts een huurcontract, en ook Franck Berrier maakte bekend dat hij naar Turkije kan.

Dury: “Het dossier van Thorgan Hazard is het enige dat we niet in de hand hebben omdat we hem huurden. Buiten deze vier spelers is er ook het feit dat we vicekampioen zijn geworden en voorrondes Champions League spelen. Daar hebben we niet anderhalf jaar keihard voor gewerkt om dan te zeggen: we zien wel wat het wordt. Ook daar hebben we verwachtingen. Dat alles samen zorgt voor onrust in de groep.”

Onduidelijkheid

Trekt Dury ook aan de alarmbel omdat hij door enkele interne reorganisaties, zoals de promotie van David Gevaert door Patrick Decuyper, minder vat heeft op het beslissingsproces? “Patrick weet dat ik met de ploeg begaan ben”, verdedigt de succescoach zijn visie. “Hij weet ook dat ik het een slecht idee vind om er nog iemand tussen te zetten. Ik zal dat niet aanvaarden. Ik volg mijn lijn en die is altijd goed uitgetekend geweest.”

“Over de jobomschrijving van David Gevaert is er nog altijd veel onduidelijkheid. Dat betekent dat je geen goede lijn hebt in je structuur. Ik communiceer nog altijd rechtstreeks met mijn directie, maar het zou kunnen dat zaakwaarnemers of spelers nu sneller naar Gevaert stappen dan naar mij.”

“Hij is nu al een tijdje met vakantie, ik heb er dus nog niet veel last van gehad. Maar het schept onduidelijkheid. Dit had allemaal geregeld moeten zijn net na de competitie, maar toen had men hier blijkbaar andere zaken aan het hoofd.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier