Dury: ‘Ik weiger te spreken over een mislukte periode bij AA Gent’

© BELGA

Sport/Voetbalmagazine laat deze week Francky Dury aan het woord over zijn ‘nieuwe ik’. Het werd een lange en boeiende monoloog. Hier alvast enkele passages…

Francky Dury over:

AA Gent

Dury: “Ik weiger te spreken over een mislukte periode bij AA Gent. Integendeel, het is grotendeels gélukt: derde plaats na de reguliere competitie met 57 punten, tien Europese matchen, halve finale beker van België. Ik heb daar heel goed kunnen werken. Alleen in de play-offs waren de resultaten niet goed. Daardoor is de perceptie veranderd en ben ik niet correct aangepakt in bepaalde kranten, die spelers opvoerden die onder Trond Sollied vorig seizoen ook niet meer aan de bak kwamen (Marko Suler, nvdr). Daardoor kon ik niet meer honderd procent functioneren en heb ik mezelf beschermd door op te stappen, hoewel Ivan De Witte me wilde houden en ik nog een contract had. Spijt van die beslissing heb ik nog altijd niet.”

Zijn imago

“Als sommige mensen die je niet kennen een verkeerd imago van jou ophangen, dan moet je dat aanvaarden. André Van Maldeghem heeft mij indertijd gezegd: als je goed slaapt, zul je lang coach blijven. Wel: ik slaap heel goed en lig echt niet wakker van wat de pers over mij schrijft. Laat staan dat ik me voor hun voeten gooi. Ik heb nog nooit een journalist gebeld en gevraagd of hij mij wil interviewen en na een match verdwijn ik zo vlug mogelijk uit de perszaal.”

(JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier