Dury: ‘Standard doet denken aan kampioensploeg van twee jaar geleden’

© BELGA
Pierre Danvoye
Pierre Danvoye Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Zulte Waregem staat voor een boeiende week, met topaffiches tegen Roebin Kazan en Standard. Trainer Francky Dury blikt vooruit.

Na het tegenvallende gelijkspel thuis tegen Wigan moeten er deze week eigenlijk al punten gehaald worden uit bij Roebin Kazan. Maar Dury gaat niet akkoord met die analyse.

“Wigan mag dan wel in tweede klasse spelen, het blijft een club die vorig jaar in de Premier League zat, de Engelse beker won en een budget van 25 miljoen hanteert. Bovendien speelden we in Brugge, dus niet thuis. Desondanks waren we goed, hebben we de match gecontroleerd en konden we aanspraak maken op winst.”

“Nu gaan we naar Kazan met zijn 130 miljoen euro budget. Een interessante uitdaging, we gaan proberen ook daar punten te halen.”

Batshuayi-Ezekiel

Komend weekend ontvangt Zulte Waregem Standard, de ongeslagen leider in de Jupiler Pro League. Heeft Dury al een plannetje klaar?

“Heel Standard is goed, met Ezekiel en Batshuayi hebben ze bovendien het beste spitsenduo. Ze spelen een efficiënte vorm van 4-4-2, met verticaal voetbal en een speelstijl die doet denken aan de twee seizoenen toen ze kampioen werden. Maar wij hebben ook troeven, zoals onze plaats in de rangschikking toont.

“Het enige minpunt vind ik de programmatie van zo’n topmatch drie dagen nadat beide ploegen een belangrijke Europese match hebben afgewerkt. Ik vind dat fout van de kalendermakers.”

“Je moet je Europees voetballende clubs beschermen. Toen we tegen PSV en Nicosia uitkwamen, hadden die het weekend daarvoor geen wedstrijden. In Portugal ziet een club die op donderdag Europees voetbalt zijn volgende competitiematch verschoven worden naar maandagavond. Waarom kan dat ook hier niet?”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier