Eden Hazard: ‘In Engeland ga ik best tot mijn recht komen’

© Belga

Rode Duivel Eden Hazard beantwoordt drie prangende vragen.

Wat heeft de Champions League je geleerd over je eigen niveau?

Eden Hazard: “Dat ik nog veel te leren heb. Ik zit nog ver van het niveau van een Lionel Messi of een Cristiano Ronaldo. Tezelfdertijd heb ik de bevestiging gekregen dat ik de capaciteiten heb om te evolueren in de Champions League. Ik was niet in elke wedstrijd schitterend maar slecht was ik ook niet. Als ik elk jaar zulke matchen kan spelen, zal ik nog meer vooruitgang boeken.”

Op een gegeven moment werd je vooral gelinkt aan Real Madrid, nu lijkt het een Engelse club te zullen worden. Waar gaat je voorkeur naar uit?

“Over Real Madrid: ik heb nooit zelf gezegd dat ik daar naartoe wou. Dat hebben anderen in mijn plaats gedaan. De mensen zeggen zomaar wat. Men ziet me al bij de beste clubs en dat doet me plezier, maar alles wat me over mij vertelt, interesseert me niet. Uiteraard: wie droomt niet van Real? Of van Barcelona? Ik doe trouwens de deur voor niemand dicht.”

“Alle grote kampioenschappen spreken me aan: Spanje, Italië,… Maar ik denk dat de meest ideale bestemming voor mij nu Engeland is. Daar ga ik het best tot mijn recht komen. En ga ik ook het meest leren. Waarom? Dat is moeilijk om uit te leggen, het is gewoon een gevoel dat ik heb. Het niveau van de wedstrijden, de sfeer in de stadions: dat is nog wat anders dan wat ik tot nu toe gekend heb in Frankrijk. Dat trekt me aan. En ik ken er ook wat mensen.”

“Bovendien ben ik wel slim genoeg om te beseffen dat titularis zijn bij Real of Barça op mijn leeftijd moeilijk is. Naar het buitenland gaan om op de bank te zitten, dat interesseert me trouwens niet.”

Kan je bij de Rode Duivels een leider worden? “Op het terrein wel. Een technische leider. Voor het overige moet je niet van mij verwachten dat ik bevelen geef aan iedereen, genre: ‘Beweeg eens een beetje.’ Dat doe ik bij Lille ook niet.”

“In onze groep denk ik dat Kroatië favoriet is. Zij hebben toch een paar grote spelers, die actief zijn in de Premier League. Sommigen vinden blijkbaar dat we in een ‘gemakkelijke’ groep terechtgekomen zijn. Die mening deel ik niet. Er zit geen onmogelijke ploeg bij, zoals vroeger Duitsland en Spanje, maar tegen Servië, Schotland en Wales zullen we toch het onderste uit de kan moeten halen.” (DDV/PiD)

Lees meer in Sport/Voetbalmagazine

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier