Eden Hazard met Lionel Messi op cover videogame FIFA 15

Eden Hazard en Lionel Messi © BELGA

Rode Duivel Eden Hazard schrijft geschiedenis. Hij wordt de allereerste Belgische voetballer die de cover van het immens populaire videogame FIFA mag sieren.

FIFA 15 komt op 25 september uit in Europa. Op het hoesje schittert de Chelsea-Belg naast FC Barcelona-ster Lionel Messi.

De covers van FIFA verschillen altijd per regio. Voor het verkoopsgebied Verenigd Koninkrijk-Ierland-België-Frankrijk-Nederland krijgt Eden Hazard de eer om naast Messi te verschijnen. “We zijn verheugd dat Eden op onze cover wilde staan”, zegt Dan Holman, hoofd UK Product Marketing bij games-ontwikkelaar EA Sports. “Edens snelle, directe en vaardige benadering op het veld is een lust voor het oog en een droom die uitkomt voor fans van FIFA.”

Enorme eer

Ook Hazard zelf is blij met zijn plek op het hoesje. “Ik speel al mijn hele leven FIFA”, aldus de Rode Duivel. “Het is een enorme eer om gevraagd te worden voor deze cover. Nu ik het spel gespeeld heb, kan ik zeggen dat dit het meest realistische voetbalspel is dat ik ooit heb gezien. Ik kan niet wachten om mijn vrienden en teamgenoten uit te dagen in FIFA 15 en ze de nieuwe acties te tonen.”

De 23-jarige Hazard brak vorig seizoen echt door bij Chelsea. Hij scoorde 14 keer en gaf zeven assists. Volgens statistiekenbureaus was hij met de bal aan de voet ook procentueel de meest gevaarlijke speler van de Premier League.

(Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier