‘Eden is van de categorie Messi, Ronaldo, Neymar’

© IMAGEGLOBE
Thomas Bricmont

Sport/Voetbalmagazine had een uitgebreid gesprek met Anthony Vanden Borre (25), die bij Anderlecht weer een gooi wil doen naar een selectie voor de Rode Duivels.

S/VM: Zie je jezelf weer bij de Rode Duivels binnen dit en een paar maanden?

Anthony Vanden Borre: “Iedereen verwacht dat ik zowel bij Anderlecht als bij de Rode Duivels wel snel weer in de basis zal staan, maar zo makkelijk is dat niet. Je het ook nog Guillaume Gillet, Toby Alderweireld en de namen van de andere jongens die voor mij geselecteerd zijn ken ik niet eens. Vergeet ook niet dat de groep al gevormd is, dat maakt het altijd extra moeilijk om jezelf daartussen te wringen. Bij Anderlecht geldt hetzelfde: ik kwam vorig seizoen niet in de plannen voor en toen draaide het team goed…”

S/VM: Kijk je op tv wanneer de Rode Duivels spelen?

“Natuurlijk. Ik ben supporter nummer 1. Ik ken alle spelers persoonlijk en mijn goede vriend Vincent is de aanvoerder.”

S/VM: Verrast de opmars van iemand zoals Christian Benteke jou?

“Toen ik nog bij Genk zat, zag ik hem altijd werken als een gek. Hij wist heel goed wat hij wilde bereiken en niet veel later heeft hij zijn doel dan ook bereikt. Christian is een harde werker die zijn vak heel serieus neemt. Hij is groot en sterk, maar eigenlijk nog een kleine jongen. Hij gaat nog beter worden hoor. Al zal bevestigen heel moeilijk worden.”

S/VM: Kevin De Bruyne heb je ook meegemaakt bij Racing Genk…

“Kevin is uitzonderlijk goed. Ik heb met tal van toppers, zoals Montolivo, gespeeld, maar De Bruyne is nog een pak beter. Wat puur talent betreft, kent hij zijn gelijke niet. Hij staat in mijn ogen bij de twintig of misschien zelfs tien grootste talenten ter wereld. Hij heeft alles: traptechniek, basistechniek, vista, spelintelligentie en ga zo maar door.”

S/VM: Hoe verklaar jij dat we bij de Rode Duivels zo veel technisch vaardige spelers hebben?

“Of ze nu in Limburg, Brussel of Luik zijn opgegroeid, alle Duivels hebben vroeger op pleintjes en straten gespeeld. Behalve Eden dan, die leerde voetballen in het weiland. (lacht) Misschien is dat de reden waarom hij nog beter is dan al de rest.”

S/VM: Is Eden de beste van alle Rode Duivels, ja?

“Eden is simpelweg wereldklasse. Eden is van de categorie Neymar, Messi en Cristiano Ronaldo. Bij de Rode Duivels heb je Eden … en dan de rest.”

S/VM: Hoe groot is de zin om deel uit te maken van de nationale ploeg?

“Ik droom ervan om alleen al in de selectie te worden opgenomen. Samenspelen met dergelijke topvoetballers is een plezier op zich. Ik weet dat ze zich amuseren. De buitenwereld heeft er geen idee van hoe goed de sfeer in de groep is.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier