Een beslissend weekend in play-off 1

© Belga

De zesde speeldag van play-off 1 start zaterdag om 20h met Lokeren-Genk. Zondag staan Brugge-Anderlecht (14h30) en Standard-Zulte Waregem (18h) op het programma.

Lokeren-Genk

Lokeren, laatste in het play-off 1 puntenklassement, staat zaterdag tegenover Racing Genk. Haalt Lokeren de volle buit binnen, dan komt de ploeg van Peter Maes op twee punten van de Limburgers en blijft een Europees avontuur mogelijk. Racing Genk moet winnen om vooralsnog kans te maken op de titel. Genk staat met 35 punten op gelijke hoogte als Standard, heeft 4 punten achterstand op Anderlecht, 5 op leider Zulte Waregem.

Brugge-Anderlecht

Zondagnamiddag ontvangt Club Brugge, vijfde in het klassement, Anderlecht. De belangen van beide teams zijn erg hoog. Wint Brugge dan nadert het op twee punten van Anderlecht. Bij verlies blijven de Bruggelingen hangen op de voorlaatste plaats. Brugge ziet een Europees avontuur dan meer dan zeker aan zich voorbijgaan.

Anderlecht die de leidersplaats aan Zulte Waregem moest afstaan, zal er alles aan doen om opnieuw de koppositie in te pikken. De ploeg van John van den Brom moet er dan wel staan, winnen en tegelijk hopen op een verlies van Zulte Waregem op Standard. Winst van Zulte en een nederlaag tegen Brugge zouden voor de Anderlechtspelers hard aankomen.

Standard-Zulte Waregem Tot slot ontvangt Standard de leider van play-off 1: Zulte Waregem. De Luikenaars, die op gelijke hoogte staan met Racing Genk, zullen zeker spelen om hun positie in de rangschikking te behouden. Van alle ploegen speelde Standard zeer evenwichtige wedstrijden in play-off 1, waaraan het ook zijn derde plaats dankt. Zouden de Rouches erin slagen Waregem te verslaan dan komen ze zelfs op een punt van de leider.

Zulte Waregem moet gewoon doen wat ze al het hele seizoen doen: spelen en niet tellen. Enkel zo ligt een historische titel heel misschien wel binnen handbereik. (INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier