‘Een van de teleurstellendste wedstrijden uit mijn carrière’

Anderlecht, hier nog met Sasha Kljestan (L), speelde in 2013 nog tegen Olympiakos in de Champions League © ImageGlobe

De spelers van Anderlecht kwamen na de pijnlijke 0-3 nederlaag tegen Olympiakos in de Champions League woorden te kort om hun teleurstelling te beschrijven.

De zware 0-3 nederlaag tegen Olympiakos zal nog een tijdje nazinderen bij Anderlecht, vooral omdat de landskampioen een van zijn betere wedstrijden van dit seizoen speelde. Paars-wit wrong talloze kansen de nek om, terwijl Kostas Mitroglou voor Olympiakos dodelijk efficiënt was.

‘Dit is een resultaat dat je niet kan geloven als je de match hebt gezien,’ reageerde Guillaume Gillet. ‘We zijn met een heel slecht gevoel de kleedkamer ingegaan. We hebben er echt alles aan gedaan om hier een goed resultaat neer te zetten.’

Sacha Kljestan wond er geen doekjes om: ‘Voor mij persoonlijk is dit een van de teleurstellendste wedstrijden uit mijn carrière. We speelden zo goed, we hadden zoveel kansen om te scoren, we speelden met zoveel enthousiasme. Iedereen wilde de bal, iedereen had vertrouwen, maar we blijven achter met een 0-3 nederlaag. Soms is voetbal gewoon niet eerlijk.’

De Amerikaan beseft dat Anderlecht een van zijn beste wedstrijden van het seizoen speelde. ‘Olympiakos kreeg drie kansen en scoorde drie keer, maar wij moeten hier vertrouwen uit putten.’ (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier