Eiji Kawashima: ‘Standard kan een unieke ploeg worden’

© IMAGEGLOBE

Met een 1 op 6 begon Standard niet denderend aan het seizoen, toch blijft hun nieuwe doelman Eiji Kawashima zeer ambitieus en positief.

Sport/Voetbalmagazine peilde naar het probleem bij Standard. Is het een gebrek aan efficiëntie? Ligt het aan het spelsysteem? Eiji Kawashima weet het zelf ook niet goed, zo zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

“Waar het probleem zit? Tja … Standard moet heel erg zijn best doen om zijn stempel te kunnen drukken. We willen onze wil opdringen en spectaculair voetbal brengen, en dat moet ook mogelijk zijn met zoveel technisch onderlegde en ervaren spelers in de kern. De ingrediënten zijn er, het komt er nu op aan daar een fijne mix mee te maken.”

“Ik ben ervan overtuigd dat Standard een unieke ploeg kan worden. Uniek, daar bedoel ik mee dat we onze eigen stijl aanhouden, zonder naar Anderlecht, Brugge of Genk te kijken. We hebben kwaliteiten genoeg om iets aparts te doen.”

Het feit dat er flink wat geïnvesteerd werd in nieuwe namen en dat Ron Jans naar verluidt de beste verdienende trainer in onze eerste klasse is, legt natuurlijk wat druk op de prestaties van de Rouches.

De Japanse goalie weerlegt dat niet. “Het doel is kampioen spelen. Dat is de enige topprestatie die we kunnen leveren aangezien we dit seizoen niet Europees spelen. Of dat realistisch is? Als je er niet in gelooft, dan zal het alvast niet lukken.” (PD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier