Elyaniv Barda: ‘Nu meer talent dan in ons kampioenenelftal’

© BELGA

Barda hij wil een contractverlenging bij Genk afdwingen en gelooft ook nog steeds in een tweede Belgische titel op zijn palmares.

Komend jaar wordt cruciaal in de carrière van Elyaniv Barda: hij wil een contractverlenging bij Genk afdwingen en gelooft ook nog steeds in een tweede Belgische landstitel op zijn palmares.

Twee jaar geleden werd Elyaniv Barda kampioen met Genk. De kern lijkt nu breder en het voetbal oogt mooier, maar het team laat wel opvallend vaak punten liggen.

“Het is moeilijk om de twee ploegen te vergelijken”, vindt Barda. “Ik denk wel dat er nu meer talent is. Zeker aanvallend zijn er veel opties. Plet blijft vooral in de punt, maar op hem na kan iedereen elkaars positie overnemen en dat maakt ons erg gevaarlijk.”

“Het klopt wel dat we iets te vaak punten verloren hebben. Misschien kan je dat verklaren doordat het een jonge groep is die af en toe nog wat ervaring mist.”

“Toch denk ik dat we in staat zijn om Anderlecht van de titel te houden, al weet iedereen dat het moeilijk zal worden. In een normale competitie misschien zelfs onmogelijk, maar het systeem van de play-offs hier in België kan in ons voordeel spelen. Het is nu vooral zaak om hen niet nog verder weg te laten lopen.”

Na de wedstrijd tegen Waasland-Beveren zit Elyaniv Barda samen met het bestuur om zijn toekomst te bespreken. Barda in Sport/Voetbalmagazine: “Veel kan ik daar nog niet over zeggen. Ik heb al duidelijk gemaakt dat ik het liefst wil blijven en ik ben ook niet bezig met andere clubs.”

“Mijn familie speelt daar ook een belangrijke rol in: met drie schoolgaande kinderen heb ik niet veel zin om me in een avontuur te storten. Ze hebben ook nooit iets anders gekend dan Vlaanderen en spreken beter Nederlands dan Hebreeuws. Maar je moet natuurlijk met twee zijn om tot een akkoord te komen.”

“Het enige wat ik zeker weet, is dat ik na Waasland-Beveren onmiddellijk op het vliegtuig spring richting Israël. Ik heb het fantastisch naar mijn zin in België en mijn gezin heeft zich helemaal aangepast, maar er zijn dingen die nooit helemaal wennen. Het enige waar ik dringend behoefte aan heb, is de zon.” (JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier