Enzo Scifo gaat eersteklasser Bergen trainen

© Belga

Enzo Scifo is de nieuwe trainer van RAEC Bergen. Hij volgt Dennis Van Wijk op.

Enzo Scifo wordt de nieuwe coach van eersteklasser RAEC Bergen. De 84-voudige ex-Rode Duivel volgt Dennis Van Wijk op, wiens contract eerder in onderling overleg verbroken werd, en tekende een verbintenis tot eind juni 2013. De 46-jarige Italo-Belg wordt later deze week nog aan de pers voorgesteld.

“Dat ik bij Bergen teken, is niet enkel om over te nemen, maar wel omdat ik de overtuiging heb dat ik de juiste keuze gemaakt heb. Eerst zal ik de groep observeren. Ik zag een aantrekkelijk spelende selectie in de eerste ronde. De laatste tijd gaat het wat minder, maar het potentieel is er. Om volgend seizoen goed te beginnen, is het belangrijk om goed te eindigen”, aldus de ex-speler van onder andere Anderlecht, Inter Milaan, Bordeaux, Torino en Monaco.

Vuurdoop tegen Beerschot

Na zijn spelerscarrière trainde Scifo in België achtereenvolgens Sporting Charleroi (2001-2002), Tubeke (2004-2006) en Excelsior Moeskroen (2007-2009). Hij zal met onmiddellijke ingang de trainingen bij de Draken leiden. De vuurdoop volgt in het weekend met de thuiswedstrijd van de 28e speeldag tegen Beerschot.

De voorganger van Scifo, Dennis Van Wijk, had na de verloren competitiematch tegen Gent aangekondigd dat hij zijn contract bij de Henegouwers niet zou verlengen en na dit seizoen zou opstappen. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier