‘Er zijn in België maar twee ploegen die hun spel kunnen opleggen: Genk en Anderlecht’

Ivo Rodrigues © Belga Image
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

De Portugese winger Ivo Rodrigues ontpopte zich bij Antwerp meteen tot een smaakmaker van onze Jupiler Pro League. In een gesprek met Sport/Voetbalmagazine noemt hij onze competitie fysieke en sneller dan de Portugese, maar minder intelligent. Een woordje uitleg…

Zijn eerste indrukken zijn genuanceerd positief. Rodrigues: ‘Algemeen? Ik vind Antwerpenaars zeer rustige mensen. De stad ook, de buurt waar ik woon. ’s Avonds niemand op straat, iedereen blijft in zijn huis. Shopping. Alles vroeg dicht, niemand die ’s avonds kan gaan winkelen. Helemaal anders dan in Portugal.

‘Het klimaat valt mee. Men had me verteld dat het hier koud zou zijn en het is ook kouder, maar minder erg dan ik verwachtte. O, komt die nog? We zullen zien.

‘Het voetbal is helemaal anders. Soms niet al te intelligent, vind ik. Zeer fysiek en véél sneller dan in Portugal, absoluut. Met minder intelligent bedoel ik dat er geen pauzes in het spel zijn. Hier stopt het nooit. Ik zie dat bij alle ploegen. De grotere ploegen doen het beter, maar het blijft me opvallen, elk weekend weer.

‘Er zijn maar twee teams, Anderlecht en Genk, die erin slagen hun wil op te dringen en het spel af en toe te manipuleren, het ritme te vertragen en dan weer te versnellen. Bij de rest is het negentig minuten lopen.

‘Het technisch niveau is overal ongeveer hetzelfde, er steekt niet één ploeg bovenuit. Er zijn hier geen ploegen zo sterk als Benfica, Porto of Sporting. Anderlecht is sterk, Genk ook, maar ze komen niet aan het niveau van de groten in Portugal. De rest, het niveau van Antwerp en van de ploegen die in onze omgeving voor de punten strijden, is van het niveau van Braga, net onder de top.’

Lees de volledige reportage in onze +zone of in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 8 november.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier