Ex-Anderlechttalent moet bij Gent opvolger van Asare worden

Alexis Scholl, twee jaar geleden -en toen nog als Anderlechtspeler- deel uitmakend van de nationale U17. © BELGA

Zes maanden geleden trok belofte Alexis Scholl van Anderlecht naar Benfica. Nu probeert hij zich bij AA Gent door te zetten.

Liefst 302 dagen bleef Alexis Scholl aan de zijlijn nadat hij zwaar werd aangepakt tijdens een beloftenwedstrijd met Anderlecht op Charleroi. Toen Anderlecht in juni besliste om de linksback geen nieuw contract te geven, leek Bari de volgende bestemming. Eén week trainde Scholl (19) met de Italiaanse tweedeklasser mee, tot Benfica belangstelling toonde.

‘Zij bieden een echte post-formatie aan, wat je in België weinig vindt’, motiveert de speler zijn keuze om voor vijf jaar te tekenen. Bedoeling was om met de reserven van de Portugese topclub te spelen, maar intussen trainde de jonge Belg ook een maand mee met de A-kern met spelers als Mitroglou en Carcela.

Ondanks die goeie ervaring verkoos Scholl al na zes maanden om weg te gaan, omdat hij amper speelde met de reserven (negen matchen, waaronder vijf vriendschappelijke) en door de komst van de beloftevolle Grimaldo van Barcelona. ‘Toch heb ik er in zes maanden meer geleerd dan alle jaren voordien in België.’

AA Gent kon hem huren, met een optie tot aankoop. Bedoeling is dat hij bij Gent eerst met de beloften speelt en later voor concurrentie zorgt voor Nana Asare.

(Sebastien Ferrante)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier