Extra seizoen bij Zulte Waregem voor Thorgan Hazard

© Belga

Zulte Waregem kan in het op handen zijnde nieuwe voetbalseizoen opnieuw rekenen op de voetbalkunsten van Thorgan Hazard.

Thorgan Hazard (20) speelt ook komend seizoen in het shirt van Zulte Waregem. De vicekampioen huurt de jongere broer van Eden opnieuw van Chelsea. Hazard werd trots voorgesteld op een persmoment door voorzitter Willy Naessens en zijn trainer Franky Dury.

Hazard kon na zijn sterke prestaties van het voorbije seizoen, waarin hij het zelfs tot Rode Duivel schopte, rekenen op de interesse van een rist ploegen. Onder meer Anderlecht en Racing Genk trokken aan de mouw van de creatieve middenvelder.

Voorzitter Willy Naessens nam het woord en sprak meteen zijn tevredenheid uit. “Dit past ook in ons beleid als buurtopleidingsclub”, meende de voorzitter. Hij dankte ook CEO Patrick Decuyper want volgens Naessens zou Hazard niet gebleven zonder het harde werk van Decuyper. “Patrick lag onder vuur, maar hij is een heel harde werker. Nu gaan we verder met de opbouw van onze ploeg. Onze ambitie is top zes”, aldus de voorzitter.

Ook trainer Dury was verheugd. “Het is een groot moment in het traject dat deze talentvolle speler volgt, maar ook een groot moment voor Zulte Waregem. De concurrentie was beenhard”, aldus Dury.

Geen aankoopoptie

De jongere broer van Rode Duivel Eden Hazard hoopt dit jaar zijn progressie verder te zetten in het Regenboogstadion. “Er is gesproken met Racing Genk en Anderlecht maar dit is de beste keuze om nog een seizoen te groeien”, stelde Thorgan Hazard. Zulte Waregem heeft geen aankoopoptie op de jonge middenvelder. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier