FC Sevilla rekent op trefkracht van Carlos Bacca tegen Standard

© IMAGEGLOBE
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Carlos Bacca, de ex-spits van Club Brugge, wil in de Europa League schitteren tegen Standard.

‘Het dodelijke duo is terug!’, kopte het Spaanse voetbalblad Marca . De twee voetballers om wie het ging, waren Sevillaspitsen Carlos Bacca en Kevin Gameiro, beiden goed voor 42 doelpunten – 21 elk – vorig seizoen in alle competities samen.

De transfer van de twee killers in de zomer van 2013 was een schot in de roos. FC Sevilla heeft een traditie op dat vlak: Julio Baptista, Frédéric Kanouté, Luis Fabiano, Alvaro Negredo,… Stuk voor stuk aanvallers die het afgelopen decennium naar Zuid-Spanje afzakten en brokken maakten bij de Andalusische rood-witten.

Aangezien Sevilla vorig seizoen meestal met één spits aantrad, stonden Bacca en Gameiro niet vaak samen op het veld. De ex-Bruggeling kwam in de pikorde vóór de Fransman, die overkwam van PSG.

Een echt type-elftal lijkt Emery, die meestal vasthoudt aan een 4-2-3-1-systeem maar soms ook overschakelt op een 4-3-3, nog niet te hebben. In de competitie, waar het net zoals vorig seizoen vlotjes meedraait in de top vijf van de Primera División, wordt in ieder geval duchtig geroteerd. Rotatie of niet, FC Sevilla wordt een taaie klant voor Standard…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier