Fernández: ‘Ik ben bij Gent beter geworden als trainer’

© BELGA
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Hij wil met AA Gent play-off 2 winnen en volgend seizoen meedraaien in de Belgische top, zo vertelt Víctor Fernández althans in een uitgebreid interview met Sport/Voetbalmagazine. Een voorsmaakje…

Víctor Fernández (52) over:

…de aanpassing aan de Belgische competitie:

“Het moeilijkste was flexibel te moeten zijn. Ik kon plannen maken en dan zien dat het zo hard had gesneeuwd dat we alles moesten omgooien. In Spanje gebeurt dat zeer uitzonderlijk na wat zware regenval. Je moet ook vanwege de lage temperaturen je trainingen erg zorgvuldig opbouwen. Het zijn leerrijke maanden geweest, ik ben hier beter geworden als trainer. Je hebt als trainer een visie om op terug te vallen, en die geldt overal, maar daarnaast heb je wat specifieke dingen, het klimaat, je ploeg, de competitie, de accommodatie.”

…het voetbaltalent in België:

“België heeft zeer veel goeie voetballers. Dat verrast me. Dat in een land met zo’n hard klimaat en zulke velden toch zulke goeie spelers zijn. Verrassend is ook dat ze al zeer jong vertrekken. Zelfs Spaanse clubs komen hier kijken naar jeugdspelers.”

…volgend seizoen:

“Het is duidelijk: een nieuw stadion impliceert nieuwe ambities. We kunnen de fans geen gelijkaardig seizoen als dit meer aanbieden. Ik wil een kern van 23, 24. Geen 30, zelfs geen 26. Nu heeft Gent 37 of 38 spelers onder contract, dat is veel te veel. Er zal worden gezocht naar een oplossing. Voor iedereen. Met de bedoeling om bij de top drie, vier te eindigen. Ik wil niet tegen de degradatie strijden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier