Ferreira-Carrasco laat zich opmerken bij Atlético (video)

Yannick Ferreira-Carrasco © Belga Image

Atlético Madrid keert terug van een tour in Japan en China. Nieuwkomer en Rode Duivel Yannick Ferreira-Carrasco overtuigde pers en trainer met onder andere een sterke prestatie in de oefenpot tegen Shanghai.

Ook Atlético Madrid, twee seizoenen geleden Spaans landskampioen, heeft de Aziatische markt ontdekt. Eerst deed het een promotour doorheen Japan, nu wordt China bezocht in de aanloop naar de start van de Spaanse competitie op 22 augustus. Naast commerciële acties en teambuildingmomenten wordt er natuurlijk ook gevoetbald. Zo nam Atlético het maandagavond op tegen Shanghai. Een simpele 0-3 zege, dankzij twee goals van Antoine Griezmann en eentje van Fernando Torres.

Die laatste kwam er na een voorzet van onze landgenoot Yannick Ferreira-Carrasco. De Rode Duivel, die begin juli Monaco inruilde voor de Madrileense club, mocht aan de rust inkomen en zorgde al in de eerste minuut van de tweede helft voor de assist op de derde goal. Nadien toonde de aanvaller zich nog met een knappe individuele actie en een uitstekend afstandsschot.

De Spaanse pers toont zich lovend over YFC en dicht hem een basisplaats toe. Ook Diego Simeone liet zich in interviews tijdens de Aziatische tour ontvallen dat de Belg een serieuze meerwaarde kan betekenen en de ploeg offensief meer opties biedt. Zeker nu Arda Turan vertrok kan Atlético best wat creatieve impulsen gebruiken.

Carrasco zelf -wegens onenigheid met zijn vader liet hij diens familienaam niet op zijn truitje zetten- gaf ondertussen zijn eerste interviews aan de Spaanse media. ‘De trainingen zijn bij Atlético veel intensiever dan bij Monaco, maar dat wist ik vooraf, dus ik was er mentaal op voorbereid’, aldus Carrasco. ‘Maar als ik hard werk op training en op defensief vlak nog progressie boek, zal alles wel loslopen.’ Over zijn speelkansen houdt de Belgische international zich op de vlakte: ‘Er lopen hier enkel maar goede spelers rond, logisch, anders zouden ze niet bij Atlético zitten. Alle spelers kunnen iets toevoegen aan de ploeg, het moet ons helpen om dit seizoen op alle fronten mee te strijden voor de prijzen.’

Bekijk de assist van Carrasco op Torres in de oefenpot tegen Shanghai:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier