Figueras: ‘Nog nooit meegedaan voor een titel’

© BELGA

Jordi Figueras speelt zijn eerste Europese match met Club Brugge, uit op het veld van Hannover 96. Europees voetbal was een van de hoofdredenen waarom de Spanjaard voor België koos.

Jordi Figueras speelt zijn eerste Europese match met Club Brugge, uit op het veld van Hannover 96. Europees voetbal was een van de hoofdredenen waarom de Spanjaard voor België koos, zo legt hij uit in Sport/Voetbalmagazine. Jordi Figueras (24) speelde voor onder andere Lleida, Real Madrid C, Celta Vigo, Valladollid, Roebin Kazan en Rayo Vallecano, waar Club hem weghaalde. Maar die transfer kwam er niet zonder slag of stoot.

Figueras: “Met mij was Club Brugge snel rond, alleen met Rayo Vallecano sleepte het anderhalve week aan. Uiteindelijk wilden ze me niet laten gaan, omdat ik een sleutelspeler was voor de trainer. Maar Club bleef ongelooflijk aandringen en daar ben ik hen ook heel dankbaar voor. Het geeft toch voldoening om vast te stellen dat een club je zó graag wil.”

Ook César Arzo – nu Gent maar destijds ploegmaat van Figueras bij Valladollid – moedigde zijn landgenoot aan om de stap naar België te zetten.

“Hij zei me dat ik er geen twee keer over moest nadenken, dat het een goeie club was en dat je in België goed leeft”, vertelt Figueras. “Bovendien, voegde hij eraan toe, is het voetbal in België niet zo slecht als een Spanjaard zou kunnen denken.”

“Voor mij was het vooral belangrijk dat ik bij Club Brugge in een Europese competitie kan aantreden. Uiteindelijk is dat toch een vitrine. En ik heb ook nooit de kans gehad om voor een ploeg te spelen die meedoet voor de titel.” (SVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier