Fiscus en onvrede belagen Star Factory

© Reporters

Het rommelt bij makelaarsbureau Star Factory, waar Nico Vaesen overweegt om op te stappen.

Star Factory groeide de voorbije jaren uit tot het toonaangevende makelaarsbedrijf in België. Oprichter Didier Frenay verzamelde onder zijn koepel een aantal zelfstandige makelaars die hij in verschillende landen inzet. Vaesen bestrijdt in Sport/Voetbalmagazine dat meningsverschillen over financiële afspraken aan de basis liggen van zijn mogelijke vertrek.

“Met geld heeft het absoluut niets te maken. Hoe alles moet worden verdeeld, is altijd goed afgelijnd. Iets anders zijn de werkgebieden, de manier van werken en hoe we ons meer op de jeugd gaan toeleggen. Daarover botsen de meningen wat. Uiteindelijk is het toch de bedoeling dat je iets op poten zet waarbij iedereen zich goed voelt.”

Frenay maakte zich met zijn agressieve stijl niet geliefd bij clubs en collega’s. Zonder het met zoveel woorden toe te geven, stoort ook Vaesen zich eraan. “Laat ik hier diplomatisch op antwoorden: ik ga dit niet bevestigen, maar ik ontken het ook niet.”

Onlangs stapte Patrick De Koster, de zaakwaarnemer van Kevin De Bruyne, al op na meningsverschillen over aanpak en stijl. Ook de samenwerking met Mogi Bayat liep na korte tijd op de klippen.

Fiscus
Inmiddels is het een publiek geheim dat de belastinginspectie Frenay op de hielen zit. Verscheidene clubs ontvingen een vragenlijst waarin ook naar hun contacten met de onlangs naar Monaco verhuisde makelaar wordt gepeild. Frenay verblijft om professionele en privéredenen geregeld in Brazilië en Star Factory verhuisde enkele jaren geleden van Liechtenstein naar Luxemburg.
“Dat gerucht hoor ik ook,” bekent Vaesen, “maar ik heb er Didier nog niet over gehoord. Dat is zijn winkel. Ik heb er voorlopig geen last van.” (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier