Foutje bij Nederlandse voetbalbond: transfermarkt gaat dag vroeger dicht dan Europese topcompetities

© GETTY
Gert Segers
Gert Segers Journalist Sport/Voetbalmagazine

In Nederland zullen alle inkomende transfers al op 31 augustus in orde moeten zijn. De Nederlandse voetbalbond KNVB had namelijk niet gezien dat alle andere competities een dag later dicht gingen en kon die fout in extremis niet meer laten veranderen door de FIFA.

De Nederlandse clubs zullen hun huiswerk al sneller moeten afhebben dan hun internationale concurrenten. De transfermarkt bij onze noorderburen sluit namelijk zijn deuren op 31 augustus, een dag vroeger dan de rest van Europa. Zo kunnen de topcompetities nog steeds gaan shoppen in de Eredivisie op 1 september, maar kunnen de Nederlandse ploegen daarvoor geen vervanger meer halen.

Een ramp voor het Nederlands voetbal en daar waren ze zich niet eens van bewust. Het foutje kwam pas naar boven toen het weekblad Voetbal International met de vraag naar de Nederlandse voetbalbond KNVB stapte. Die reageerde niet meteen, maar kreeg al snel de andere clubs voor de deur. De KNVB zag al snel zijn fout in en probeerde nog bij de FIFA de deadline day te veranderen naar 1 september, maar kwam van een kale reis terug.

‘Zoals eerder al gecommuniceerd was de kans niet groot dat het verzoek zou worden gehonoreerd, omdat de reglementen van de FIFA voorschrijven dat er geen wijzigingen meer kunnen plaatsvinden wanneer de transferwindow loopt’, heeft de KNVB maandag laten weten. ‘Andere bonden hebben een soortgelijk verzoek als de KNVB gedaan en zij hebben ook allemaal een afwijzing gekregen.’ Over welke andere bonden het gaat, is niet meteen bekend. De transferperiode in België gaat pas op dinsdag 6 september dicht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier