Franck Berrier kan naar Kayseri Erciyesspor

© Belga
Jan Hauspie
Jan Hauspie Voormalig redacteur bij Sport/Voetbalmagazine.

Franck Berrier, sterkhouder bij vice-kampioen Zulte Waregem, staat nadrukkelijk in de belangstelling van de Turkse promovendus Kayseri Erciyesspor. Coach daar is de Belg Fuat Capa.

Francky Dury haalde Franck Berrier (29) afgelopen zaterdag in het oefenduel tegen WS Woluwe al na vijfentwintig minuten naar de kant. “Een journalist vroeg me achteraf wat er aan de hand was met Berrier. Dan ga ik niet liegen en zeggen dat hij last heeft van zijn knie, want als die journalist naar de dokter stapt, zal die zeggen dat hij nergens van weet.”

Eerder gaf Berrier verstek voor de oefenduels tegen Deinze en Aalst. “De eerste keer was hij ziek, wat is bevestigd door onze clubdokter. En de tweede keer had hij mij gevraagd om thuis te mogen blijven wegens privéredenen die ik niet zal onthullen, maar waar ik wel mijn toestemming voor gaf. Dat waren dus twee zéér geldige redenen.”

Tegen WS Woluwe stond Berrier dan toch aan de aftrap. “Maar hij had mij gevraagd om geen risico’s met hem te nemen omdat hij in onderhandeling is met de kampioen van de Turkse tweede klasse. Hij wilde zich niet blesseren met het oog op deze transfer die naar alle waarschijnlijkheid begin deze week wordt afgerond.

“In het belang van het team heb ik hem dan op de acht uitgespeeld, een beetje teruggetrokken en weg uit de duels. Na vijfentwintig minuten hadden we een drankstop en heb ik hem vervangen. In de rust heb ik met hem gepraat, wat hij erg heeft gewaardeerd. Ik heb een goede relatie met Berrier en begrijp hem. Hij kan ginder vee meer verdienen.”

De kampioen van de Turkse tweede klasse is Kayseri Erciyesspor. Hun nieuwe coach is de Belg Fuat Capa (44), de voorbije twee seizoenen aan de slag bij Gençlerbirligi. Eerder trok Kayseri Erciyesspor al Bojan Jorgacevic aan, de Servische ex-doelman van Club Brugge en AA Gent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier