Franck Berrier keert terug naar Zulte Waregem

© Belga

De Fransman Franck Berrier (27) heeft een contract voor 3,5 jaar getekend bij Zulte Waregem.

Hij verlaat Standard met onmiddellijke ingang en keert terug naar de ploeg waar hij zich tussen 2008 en 2010 tot assistkoning van de Jupiler Pro League kroonde. Beide clubs waren al enkele dagen aan het onderhandelen. Gisteren, tijdens de uitreiking van de Gouden Schoen, is alles in een stroomversnelling geraakt. Een transfersom is nog niet bekend, maar het zou om een heel laag bedrag gaan.

Opportuniteit
Franck Berrier is heel blij met de transfer. “Het plezier dat ik gekend heb tijdens de twee seizoenen die ik voor Zulte Waregem gespeeld heb, is de belangrijkste reden om opnieuw voor Essevee te kiezen. Dankzij Zulte Waregem heb ik mij kunnen bewijzen op het hoogste niveau. Mijn echtgenote en ikzelf voelden ons hier altijd heel geapprecieerd, zowel door de trainer, de medewerkers als de supporters. Het is uiteraard een groot voordeel dat ik de club ken. Voor mij komt het er op aan om het voetbalplezier terug te vinden.”

Technisch manager Hans Gillhaus: “De komst van Franck Berrier is een opportuniteit voor Zulte Waregem. Hij zat bij Standard in een moeilijke situatie. Wij willen hem zeker de kans geven om zich opnieuw te tonen. Wij zijn uiteraard blij met zijn terugkeer. Hij is een extra troef in de harde strijd om de punten de komende weken.”

Knieblessure
Berrier, die op 2 februari 28 wordt, verkaste in mei 2010 naar de Rouches voor één miljoen euro, met extra bonussen per gespeelde match. Het duurde echter maanden vooraleer hij daar aan spelen toekwam, omdat hij op het einde van zijn Waregemse periode, uitgerekend tegen Standard, een zware knieblessure opliep. Daardoor moest hij meerdere operaties ondergaan.

Bij Standard kreeg de Fransman niet veel kansen om zich te tonen. Toch deed hij het begin dit seizoen niet onaardig in de Europa League en dwong hij met twee assists en een doelpunt bij het Zweedse Helsingborgs de kwalificatie af voor de groepsfase. De laatste maanden verdween hij compleet uit beeld. Berrier vindt bij Zulte Waregem trainer Francky Dury terug. (JH/TVH/JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier