Francky Dury tekent contract van 10 jaar bij Zulte Waregem

© Belga

Francky Dury blijft de komende tien jaar bij Zulte Waregem aan de slag als coach en neemt ook de functie van sportief manager op zich.

Zulte Waregem heeft een langdurige verbintenis afgesloten met zijn coach Francky Dury. Dury blijft de komende tien jaar in het Regenboogstadion aan de slag als coach en neemt ook de functie van sportief manager op zich.

‘”We hebben een overeenkomst van tien jaar met Francky Dury. Zeg maar tot aan het einde van zijn carrière’, zei sterke man Willy Naessens op een persconferentie.

Naessens zelf blijft CEO bij de eersteklasseclub. Hij was al waarnemend CEO sinds het vertrek van Patrick Decuyper. Naessens versterkt zich met een assistent-CEO, een rol die is weggelegd voor Eddy Cordier.

‘Zulte Waregem is een ploeg in volle groei en ontwikkeling,’ aldus Naessens. ‘Die snelle groei vloog de voorbije maanden een paar keer tegen onze kop, maar het is de bedoeling een ploeg te worden met ambitie en een visie. We moeten sportief bevestigen, de jeugdopleiding versterken met een nieuw complex en werk maken van een vernieuwd Regenboogstadion.’

Francky Dury sloot zich aan bij de woorden van zijn CEO. ‘We moeten gaan voor stabiliteit en continuïteit. Het is alleszins de bedoeling onze overeenkomst na te komen’, aldus Dury, die onder Patrick Decuyper een paar keer openlijk hengelde om ook sportief manager te worden. ‘Dit is een beslissing die nu samen is genomen. Op zich verandert er niet veel voor mij. Ik ga deze club en ploeg blijven goed aansturen.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier