Francky Dury: ‘Zulte Waregem is een opleidingsclub’

© BELGA

Opvallend bij Zulte Waregem is het aantal jonge spelers dat daar de voorbije weken neerstreek. Resultaat van een duidelijke visie, zo zegt trainer Francky Dury.

Jimmy De Jonghe (Club Brugge), Thorgan Hazard (Chelsea), Bryan Verboom en Bruno Godeau (beiden Anderlecht): Zulte Waregem lijkt wel de nationale beloftenploeg. Gewezen beloftentrainer Francky Dury legt in Sport/Voetbalmagazine uit waarom: “Onze lijn is duidelijk, wij zijn een opleidingsclub, ik ben blij dat we in de gesprekken met Patrick Decuyper zeer snel op dezelfde lijn zaten.

“Wat verwachten we van die jongens? Ze gaan kansen krijgen, zich ontwikkelen. Sommigen volgden we al langer, maar die jongens van Anderlecht, ik snap dat de nieuwe coach hen eerst wat aan het werk wilde zien vooraleer een beslissing te nemen.

“Een heleboel kende ik er al uit mijn periode bij de bond, dat is meegenomen voor hen, denk ik, als een speler zijn coach al kent. In de meeste contracten is een optie op aankoop opgenomen, alleen niet bij Hazard.” (PTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier