François De Keersmaecker blijft aan als KBVB-voorzitter

François De Keersmaecker © Belga Image

François De Keersmaecker blijft aan als voorzitter van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

‘Ik verlaat de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) niet, tot eind juni blijf ik bondsvoorzitter’, verklaarde François De Keersmaecker op de bondszetel in Brussel.

Bondsvoorzitter De Keersmaecker moest aan de Raad van Bestuur en het Uitvoerend Comité, het hoogste uitvoerende orgaan van de voetbalbond, meer uitleg verschaffen over hoe het ontslag van CEO Steven Martens precies is afgehandeld en over het financiële beleid van de bond. De Keersmaecker, in 2006 tot voorzitter verkozen, diende op het Uitvoerend Comité geen vertrouwensstemming te ondergaan.

Interne audit

Op het vlak van het dagelijks bestuur valt wel een belangrijke verandering te noteren. In de komende transitiefase zal de KBVB tijdelijk geleid worden door de vier overgebleven directeurs, met name Bob Madou (directeur communicatie en business), Paul Allaerts (sportief directeur), Filip Van Doorslaer (directeur marketing) en Tom Borgions (financieel directeur). Zij staan onder supervisie van Gérard Linard, voorzitter van de Franstalige vleugel van de KBVB. Er komt ook een nieuwe interne audit. Die zal gerealiseerd worden door zes personen, onder wie Marc Coucke (voorzitter KV Oostende) en Joseph Allijns (voorzitter KV Kortrijk).

Maandag stapte Steven Martens op als CEO bij de KBVB. Martens, die op 1 mei 2011 Jean-Marie Philips opgevolgd had, zorgde ervoor dat de KBVB een modernere en dynamischere organisatie werd. De afgelopen maanden kreeg hij echter ook bakken kritiek. Hij werd verweten een geldverslindend en weinig transparant beleid te voeren. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier