Frank Acheampong bij genomineerden voor Ebbenhouten Schoen

Neeskens Kebano won de Ebbenhouten Schoen 2015 © BELGA

De Ghanezen Frank Acheampong (RSC Anderlecht) en Nana Asare (AA Gent), de Malinees Abdoulay Diaby (Club Brugge), de Beniner Frédéric Gounongbe (Westerlo) en de Algerijn Sofiane Hanni (KV Mechelen) zijn de vijf genomineerden voor de Ebbenhouten Schoen 2016.

Dat maakte de organisatie bekend. De winnaar wordt maandag 9 mei in het Birmingham Palace in Anderlecht gelauwerd.

De Ebbenhouten Schoen bekroont de beste Afrikaanse voetballer (of van Afrikaanse origine) uit de Belgische competitie. Het referendum werd in het leven geroepen door de vzw African Culture Promotion en RTL-TVi en is aan zijn 25e editie toe. De jury bestaat uit bondscoach Marc Wilmots, alle trainers uit de drie nationale afdelingen, leden van de Belgische sportredacties (geschreven en audiovisuele pers) en leden van een erejury, voorgezeten door Georges Heylens.

Vorig jaar ging de Ebbenhouten Schoen naar de Congolees Neeskens Kebano, die afgelopen zomer Charleroi voor Racing Genk ruilde. Geen van de huidige vijf genomineerden staat al op de erelijst. Daniel Amokachi, Vincent Kompany en Mbark Boussoufa zijn de enigen die de trofee meer dan één keer wonnen.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier