Frank Vercauteren is nieuwe trainer van KV Mechelen

© Belga

Frank Vercauteren (57) is de nieuwe hoofdcoach van KV Mechelen. Hij tekende een contract tot het einde van het seizoen.

Frank Vercauteren volgt als nieuwe hoofdcoach van KV Mechelen Harm van Veldhoven op. Van Veldhoven, die sinds mei 2012 aan het roer stond bij Malinwa, werd op 30 december ontslagen na een reeks tegenvallende resultaten – na 21 speeldagen staat KV Mechelen met 20 punten op de dertiende plaats in de Jupiler Pro League, met slechts drie punten meer dan de voorlaatste, Waasland-Beveren.

Vercauteren wil in de eerste plaats het werk van Van Veldhoven verderzetten. “Ik zal eerst veel observeren en praten met de clubmedewerkers, de staf en de spelers. Dat is het belangrijkste. Daarna zullen we samen bespreken wat moet gebeuren. Ik wil vooral vertrekken vanuit het werk van Van Veldhoven”, zei Vercauteren bij zijn voorstelling.

KV Mechelen: “Eerst samenwonen, dan trouwen”

Vercauteren tekende voorlopig slechts voor een half seizoen. “We willen namelijk eerst samenwonen, voor we trouwen”, zei KV-voorzitter Johan Timmermans daarover. “Het is met veel genoegen dat we Frank als nieuwe trainer voorstellen. Dit was geen moeilijke bevalling. Er waren signalen dat hij voor een nieuwe uitdaging bij ons openstond. Toen we begonnen te praten, kwamen we snel op dezelfde golflengte te zitten en vonden we een akkoord voor een contract tot eind dit seizoen. Dit is voorlopig een kortetermijnproject.”

De nieuwe coach moet KV Mechelen dus op korte termijn doen opschuiven in de Jupiler Pro League. “We rekenen erop dat Frank voor stabiliteit zal zorgen, en dat hij ons zal leiden naar de plaats in het klassement waar we horen te staan”, zegt Timmermans. “Hij is een coach met al heel wat ervaring achter de kiezen en staat bekend voor zijn goede organisatie. Hopelijk leidt dat tot de broodnodige resultaten.”
Vercauteren: “Goeie herinneringen aan KV Mechelen”

In 1997 debuteerde Frank Vercauteren als hoofdcoach in eerste klasse bij… KV Mechelen. “Ik heb heel goede herinneringen aan die periode. Daarom is het ook een eer dat de club aan mij gedacht heeft”, zei Vercauteren. Toch was Frank Vercauteren niet de topkandidaat voor de functie. Dat leek Besnik Hasi, T2 bij Anderlecht, te zijn. “Maar ik voel me zeker geen tweede keuze”, aldus Vercauteren. Clubs doen wat ze willen en mogen contacteren wie ze willen. Daar heb ik geen probleem mee.”

Vercauteren: “Ik heb niet veel in te halen”

Na zijn periode bij Mechelen coachte Vercauteren onder meer Anderlecht, Racing Genk, (korte tijd ad interim) de Rode Duivels en Al Jazira. Begin januari 2013 werd Vercauteren ontslagen bij het Portugese Sporting. Sindsdien zat hij zonder club.

Voor Vercauteren is het geleden van zijn periode bij Genk (2009-2011) dat hij nog bij een Belgische club aan de slag was. “Maar ik heb de Belgische competitie de laatste maanden gevolgd voor Belgacom TV, dus ik verwacht niet meteen grote verrassingen. Veel heb ik niet in te halen.” (Belga/MI)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier