Frankie Vercauteren nummer één op lijstje RC Genk

Frank Vercauteren © Belga
Jan Hauspie
Jan Hauspie Voormalig redacteur bij Sport/Voetbalmagazine.

Als het van RC Genk afhangt, wordt Frankie Vercauteren zijn nieuwe trainer. Vercauteren staat bovenaan het lijstje trainers dat Genk op het oog heeft voor de opvolging van de ontslagen Emilio Ferrera.

Genk stelde zijn top drie afgelopen weekend samen tijdens een speciale raad van bestuur. Nummer twee is de Nederlander Huub Stevens (zonder club), nummer drie Peter Maes (Lokeren).

Vercauteren is sinds dit seizoen trainer van de Russische tweedeklasser Krylia Sovetov. Na vijf speeldagen staat de club uit Samara op de tweede plaats met tien punten op vijftien. Zijn assistenten in Rusland zijn Jos Daerden en conditietrainer Bart Caubergh.

Kampioen van België

Vercauteren was al eens eerder trainer van RC Genk. November 2009 volgde hij de ontslagen Hein Vanhaezebrouck op. Via playoff 2 leidde hij de ploeg toen nog naar Europees voetbal. Een jaar later, in zijn tweede Genkse seizoen, pakte hij de landstitel. Ook Daerden en Caubergh hebben een verleden bij Genk.

Augustus 2011 vertrok Vercauteren, die ook technisch directeur was geworden, als een dief in de nacht naar Al Jazira. De precieze aanleiding voor zijn vertrek is nooit helemaal opgehelderd. Zeker is dat hij op ramkoers lag met algemeen directeur Dirk Degraen over de te volgen sportieve koers. Degraen vertrok op het eind van vorig seizoen.

Vercauteren is deze week enkele dagen in België.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier