Fredrik Stenman: “Komende weken in mentale kelder”

© Belga

Club Brugge-verdediger Fredrik Stenman is met succes geopereerd aan de achillespees van de rechtervoet, die hij in het competitieduel met KV Kortrijk afscheurde.

Club Brugge-verdediger Fredrik Stenman is met succes geopereerd aan de achillespees van de rechtervoet, die hij in het competitieduel met KV Kortrijk afscheurde. De 28-jarige Zweed toont zich mentaal sterk, maar verzekert dat zijn wereld zondag instortte.

Wellicht mag Stenman vandaag al het ziekenhuis verlaten, meldt Club Brugge op zijn website. De eerste twee weken zal hij in het gips zitten, daarna krijgt hij een ‘walkerboot’.

“Dankzij de pijnstillers voel ik de hevige pijn in de achillespees niet,” zegt de linksachter zelf. “Ik heb eigenlijk meer last van misselijkheid, veroorzaakt door de narcose.”

“Komende weken in mentaal in de kelder”

Stenman kijkt wellicht tegen vijf tot zeven maanden revalidatie aan, maar is strijdvaardig. “Ik weet dat de eerste wedstrijd van volgend seizoen te vroeg komt, maar ik zal er hard voor knokken.”

De Zweed toont zich kort na de ingreep mentaal bijzonder sterk, maar verzekert dat zijn wereld compleet instortte. “Jullie kennen me als een speler met een sterk hoofd, maar het was voor mij echt wel een knock-out. De komende weken zal ik wellicht mentaal in ‘de kelder’ zitten. Daarna komt het herstel.”

“Waarom en op wie zou ik kwaad moeten zijn?”

Stenman beklemtoont ten slotte dat hij niemand iets kwalijk neemt. “Waarom en op wie zou ik kwaad moeten zijn? Op de trainer? Op de dokter? Neen, helemaal niet zelfs. Niemand kon weten of voorzien dat dit zou gebeuren.”

“Vanaf het begin wou ik er staan voor supporters en fans en belangrijk zijn voor deze club. Maar zeg de fans maar dat ik zeker terug kom.” (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier