Garrido verlengt contract bij Club Brugge

19 septembre: Juan Carlos Garrido est licencié par le FC Brugeois moins d'un an après son arrivée dans la Venise du Nord. L'Espagnol, dont le contrat avait été prolongé jusqu'en 2014 en février, avait débarqué au stade Jan Breydel en novembre 2012 après le limogeage de Georges Leekens et avait mené les Blauw en zwart à la 3e place du championnat 2012-2013. © BELGA

Hoofdcoach Juan Carlos Garrido verlengt zijn na dit seizoen aflopende contract bij vicekampioen Club Brugge tot eind juni 2014.

Dat meldt Club Brugge in de aanloop naar de topper tegen Anderlecht.

De 43-jarige Garrido streek in november in het Jan Breydelstadion neer om er de ontslagen Georges Leekens op te volgen. Die werd na een 2 op 18 aan de deur gezet.

De ex-trainer van Villarreal ondertekende bij Club een contract tot aan het einde van dit seizoen, met optie voor een extra jaar. De afgelopen weken gaf het clubbestuur al meermaals aan verder te willen gaan met de Spanjaard, een akkoord leek dus al een tijdje in de maak.

Vijf op twaalf

Nochtans zijn de resultaten van Blauw-zwart in de competitie allesbehalve goed. Na de winterstop kon er enkel gewonnen worden van Oud-Heverlee Leuven (3-1) en boekte het team een vijf op twaalf. Met nog vier wedstrijden voor de boeg voor de start van de play-offs staat Club met 44 punten op de zesde plaats en moet het knokken om een stek in Play-Off I te veroveren.

In de Beker volgde in de achtste finales de uitschakeling tegen stadsgenoot Cercle en ook Europees moest Club al voor Nieuwjaar het toneel verlaten.

Ook doelman Vladan Kujovic verlengde zijn contract bij Blauw-zwart met één seizoen. De Servische keeper ligt zo tot 2014 onder contract in het Jan Breydelstadion. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier