Geen breuk, wel gescheurde ligamenten voor Mehdi Carcela (video)

© Belga

Mehdi Carcela (Standard) heeft geen breuk overgehouden aan de zware charge van OH Leuven-spits Björn Ruytinx. Wel zijn de ligamenten in de linkerenkel gescheurd.

Mehdi Carcela, middenvelder bij Standard heeft de ligamenten in zijn linkerenkel gescheurd. De Marokkaan heeft geen breuk overgehouden aan de zware charge van OH Leuven-spits Björn Ruytinx. Dat maakten de Rouches op Twitter bekend. De competitieleider speelde op de achttiende speeldag in de Jupiler Pro League 0-0 gelijk tegen OHL.

Aan de rust had Carcela tegen zijn ploegmaats en tegen de staf gezegd dat hij een gekraak had gevoeld. “De medische staf meldt ons dat meerdere ligamenten van de enkel gescheurd zijn, maar er zijn geen breuken”, aldus Standard op Twitter. “Het staat nog niet vast hoelang hij out is.”

Op het einde van de eerste helft raakte OHL-aanvoerder Ruytinx de Marokkaan vol op de enkels. ‘El Toro’ kreeg daar van scheidsrechter Tim Pots slechts geel voor. Carcela kronkelde van de pijn, maar krabbelde meteen recht en sloeg Ruytinx vol in het gezicht. De Marokkaan kreeg rood.

Beide teams stonden zo met tien man, nadat OHL-speler Cerigioni vijf minuten voor de pauze al vroegtijdig moest gaan douchen na een tackle langs achter op de benen van Carcela. Aan de rust meldde Standard-hulpcoach Vukomanovic dat de enkel van Carcela gebroken is, maar gelukkig voor de middenvelder loopt het zo’n vaart niet. (Belga/INM)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier