Geen keeperswals bij Waasland-Beveren

Laszlo Köteles © Belga Image
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Door het lenen van László Köteles bij RC Genk wil Waasland-Beveren zijn jonge doelmannen uit het oog van de storm halen.

Respectievelijk 23 en 21 zijn ze, Laurent Henkinet en Merveille Goblet, belofte-international. Beiden met een verleden bij Standard, maar daar niet doorgebroken. Nu elkaars concurrenten bij Waasland-Beveren. Henkinet begon vorig seizoen als titularis, verdween dan in oktober naar de bank ten voordele van Goblet, om na de winterstop terug onder de lat te komen. Goblet maakte dan weer PO2 af en begon dit seizoen als eerste keeper. Een paar aarzelingen en wat foutjes stelden Waasland-Beveren eind augustus weer voor de keuze: nog een keer intern wisselen, of opteren voor een ervaren doelman en de twee een jaar in de luwte laten groeien. Het werd het laatste, wegens de sportieve nood.

‘Maar we kozen er wel bewust voor om geen doelman van 25 of 26 jaar te nemen en voor drie jaar onder contract te leggen’, aldus Danny De Maesschalck, die over een tiental dagen voltijds als sportief manager in dienst komt. ‘We blijven in het potentieel van beide jonge doelmannen geloven. Jonge keepers maken evenwel fouten en voor we echt in een sportieve crisis terechtkomen, kozen we voor dit scenario. Hadden we drie, vier punten meer, dan was een andere optie mogelijk. Köteles blijft voor een jaar, heeft ervaring, denkt ook al wat verder en kan in de oefeningen, samen met de keeperstrainer, de twee jongeren naar een hoger niveau tillen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier