Genk laat Vanden Borre uit selectie voor STVV

© Belga

RC Genk heeft Anthony Vanden Borre niet opgenomen in de selectie voor het competitieduel van vrijdag in de Cristal Arena tegen STVV.

De 24-jarige Vanden Borre speelde zondag een zwakke partij op het veld van Zulte Waregem (1-1). Hij werd in de tweede helft vervangen en liep mokkend naar de kleedkamers.

Coach Mario Been was allerminst opgetogen met het gedrag van zijn speler en legde hem nu deze sanctie op. “Iedereen weet dat wij in het teambelang moeten denken en dat is Anthony vergeten”, zegt Been op de clubwebsite. “Dat kan je een paar keer door de vingers zien, maar op een bepaald ogenblik houdt het op. Op dat ogenblik neem je intern maatregelen en dat hebben wij dan ook gedaan. Vandaar dat hij er niet bij is. Hoe vervelend ik dat ook vind. Zeker als je weet dat het een persoonlijke strijd van mij is om hem wel aan de gang te krijgen.

“Of hij daar lessen uit trekt, zullen we na deze wedstrijd zien. Hij heeft aan heel België getoond wat hij kan, het is die Vanden Borre die wij willen zien,” zo sloot Been het ‘incident’ af. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier