Genk laat WK-talent Dante Vanzeir thuis

Dante Vanzeir imponeerde op het WK -17. © AFP

Belgisch talent Dante Vanzeir mocht niet mee op stage met KRC Genk omdat hij nog niet bijtekende.

‘Bijtekenen of niet mee op stage’, luidde de kop in Het Laatste Nieuws van woensdag 30 januari, waarmee RC Genk zijn zes Belgische jeugdinternationals die mee waren op het WK wilde aanporren om gauw bij te tekenen. Nico Vaesen, die de belangen verdedigt van Dante Vanzeir en Rubin Seigers, twee van de vier spelers die op dat moment nog niet bijgetekend hadden, verslikte zich in zijn koffie toen hij dat las, ook al benadrukte algemeen directeur Patrick Janssens in hetzelfde artikel dat Genk de winterstage niet als een drukkingsmiddel gebruikt. “Maar omdat de club via de krant communiceert, is het dat op een of andere manier wel,” meent Vaesen.

Genk wachtte te lang

De indruk dat de spelers hardnekkig weigerden bij te tekenen, klopt trouwens niet, zegt hij in Sport/Voetbalmagazine. “Alleen heeft de club misschien wat te lang gewacht, zeker als je weet dat dat WK U17 in Chili eraan kwam. Achteraf heeft dat toch heel wat losgemaakt. Iedereen weet dat er in de jeugdopleiding van Genk goed gewerkt wordt en dat de betrokken jongens er zich best goed voelen, maar de volgende stap is die naar de A-kern en de eerste ploeg. Feit is evenwel dat het momenteel op dat vlak erg moeilijk is voor de jongeren. Zo’n winterstage is dan toch een ideaal moment om jonge jongens sneller in de manier van werken van de trainer te integreren.”

Toekomst onduidelijk

Dat Dante Vanzeir, voor wie belangstelling bestaat in binnen- en buitenland, uiteindelijk niet mee mag, betreurt Vaesen. “Zeker als je weet dat Dante al vanaf zijn zevende voor Genk speelt. Als je dan toch een signaal wil geven aan zo’n talent dat je hem kansen wil bieden en langer aan je wil binden, was zo’n stage ideaal geweest. Want wat men ook zegt of schrijft: Dante heeft nog niet voor zichzelf uitgemaakt waar hij volgend jaar wil spelen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier