Genk na spookgoal aan de winst tegen Lierse, nadert Anderlecht tot op 1 punt

De overwinning van Genk was minder eenzijdig dan de 3-0 laat vermoeden. Genk kreeg een doelpunt cadeau en Lierse verloor twee spelers aan rode kaarten. Genk nadert, met een wedstrijd meer gespeeld, op leider Anderlecht. KV Mechelen en Zulte Waregem speelden 1-1 gelijk.

Voor Racing Genk lijkt de crisis voorbij. In een vooruitgeschoven wedstrijd van speeldag 13 in de Jupiter Pro League boekten de Limburgers hun derde zege op rij: 3-0 tegen Lierse.

In de Cristal Arena zorgde Nathan Kabasele na 33 minuten voor de 1-0. In minuut 65 schoot Genk-aanvaller Hervé Kagé een bal tegen de deklat. De bal botste opnieuw het veld in, maar scheidsrechter Wim Smet gaf op aangeven van zijn lijnrechter prompt een doelpunt, terwijl de bal ruim dertig centimeter voor de doellijn bleef. Die blunder maakte de wedstrijd bitsig. Pierre-Yves Ngawa en Hamari Traoré van Lierse kregen beiden een tweede gele kaart. Tot overmaat van ramp werd coach Slavisa Stojanovic naar de tribunes gestuurd. Met elf tegen negen zorgde Thomas Buffel voor de 3-0. Genk klimt dankzij de zege naar de tweede plaats in de stand met 22 punten, op één punt van leider Anderlecht, dat zijn wedstrijd in Kortrijk nog moet spelen.

Late gelijkmaker

Hekkensluiter Zulte Waregem kon pas helemaal op het einde gelijkmaken bij KV Mechelen. Karel D’Haene maakte op hoekschop het openingsdoelpunt van Dalibor Veselinovic (58e) ongedaan.

In de stand blijft Essevee – dat in de 92e minuut nog Formose Mendy met rood met rood naar de kleedkamers zag verdwijnen – laatste met 7 punten. De ploeg van Francky Dury heeft wel een wedstrijd minder gespeeld, omdat de stopgezette wedstrijd tegen Standard nog steeds niet meegeteld wordt door het beroep dat de Luikenaars aangetekend hebben tegen de 0-5 forfaitnederlaag.