Genk nipt onderuit bij Luzern

RC Genk is in zijn heenwedstrijd van de vierde en laatste voorronde van de Europa League voetbal tegen een nipte 2-1 nederlaag aangelopen bij het Zwitserse FC Luzern. Bij rust stond het 1-1, na snelle doelpunten van Rangelov en Vossen. Diep in de tweede helft zorgde Winter voor de winnende treffer voor de Zwitsers.

De Limburgers begonnen niet goed aan de partij en stonden al na zeven minuten 1-0 in het krijt. Het was Rangelov die de openingstreffer van op de rand van de zestien in de linkerbenedenhoek knalde. Genk was echter niet aangeslagen en reageerde amper vijf minuten later. Na een vlotte aanval op rechts kwam het leer voor de voeten van aanvoerder Jelle Vossen, die niet twijfelde en de gelijkmaker hoog tegen de touwen jaste. Beide ploegen kregen daarna nog kansen, maar bij rust stond het 1-1. Na de pauze waren de Genkenaars lange tijd de betere ploeg, maar scoren zat er niet in. In de 71e minuut was het dan toch raak, al was het wel aan de overzijde. Winter lukte met een schuiver onder doelman Köteles de 2-1. Genk toonde nadien opnieuw veerkracht, al had het pech dat een knal van Benteke op de Zwitserse paal strandde. Luzern, momenteel pas voorlaatste in de Zwitserse competitie, haalde het met 2-1. De terugwedstrijd in de Genkse Cristal Arena wordt volgende donderdag gespeeld. De winnaar van de dubbele confrontatie stoot door naar de groepsfase van de Europa League, de verliezer is Europees uitgeschakeld. (Belga)