Gert Verheyen gaat nationale U18 en U19 coachen

© Belga

Voormalig Rode Duivel Gert Verheyen gaat vanaf juli aan de slag bij de Belgische Voetbalbond (KBVB).

Gert Verheyen, voormalig Rode Duivel, wordt vanaf juli trainer van de nationale U18 en U19.

Dat meldt de Belgische Voetbalbond (KBVB). Verheyen volg Marc Van Geersom op, die persoonlijk adviseur wordt van Directeur Sport Paul Allaerts en enkele projecten inzake jeugdvoetbal zal leiden.

Jongeren

‘Ik ben heel erg blij met deze job’, reageert Gert Verheyen. ‘Ik zal niet langer alleen analist zijn aan de zijlijn maar ik zal opnieuw ook op het veld kunnen werken. En het feit dit met jongeren is, is uiteraard bijzonder interessant. Ik ben ook blij dat ik nauw zal samenwerken met beloftencoach en ex-ploegmaat bij de Rode Duivels Johan Walem.’

‘Met Gert halen we een absolute topper in huis’, vult Paul Allaerts aan. ‘Hij is al jaren één van de meest gewaardeerde voetbalanalisten en ik ben ervan overtuigd dat hij zijn kennis op de juiste manier zal weten over te brengen op de spelers van onze jeugdploegen.’

Carrière

De 42-jarige Verheyen is ex-speler van Lierse (86-88), Anderlecht (88-92) en Club Brugge (92-06). Tussen 1994 en 2002 speelde hij 50 wedstrijden voor de Rode Duivels (10 goals). Met de nationale ploeg bereikte hij de wereldbeker van 1998 en 2002.

In het seizoen 2006-2007 trainde Verheyen de beloften van Club Brugge. Nadien werkte hij voornamelijk als analist voor Belgacom TV en Sporza, een job die hij naast zijn nieuwe functie zal blijven uitoefenen (met uitzondering van de wedstrijden van de Rode Duivels), meldt de KBVB nog. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier