Geselecteerd: de 5 beste spelers van de afgelopen speeldag in PO I

Youri Tielemans © BELGAIMAGE
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Anderlecht deed een goede zaak in de strijd om de titel en levert twee spelers voor onze top vijf, maar ook Club Brugge, Charleroi en Oostende komen er goed uit.

  1. Youri Tielemans (Anderlecht) : gaf twee assists en dat hadden er nog een pak meer kunnen zijn als zijn ploegmaats wat efficiënter afwerkten. Goede flankwissels, goeie keuzes en fantastische passing.
  2. Leander Dendoncker (Anderlecht) : terwijl zijn ploegmaats naar hartenlust aanvielen, zorgde hij voor de balrecuperatie en verdeelde hij het spel. Onverzettelijk in de duels en auteur van een klassegoal.
  3. Ludovic Butelle (Club Brugge) : zonder hem had Club Brussel verlaten met een forfaitscore in de koffer. Hield met magistrale saves onder andere Trebel, Kara en Tielemans van een treffer.
  4. Amara Baby (Charleroi) : terugkeer in de basis, maar dan op een ongewone positie als rechtsbuiten. Het belette hem niet de gevaarlijkste Carolo te zijn en matchwinnaar met een goal in de 90ste minuut.
  5. Franck Berrier (Oostende) : had er nog eens zin in en was de bepalende factor in balbezit. Betrokken bij alle gevaarlijke acties van zijn ploeg. Scoorde en strooide kwistig met passes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier