Gevaert trainer af na amper één maand bij Antwerp

© Belga

Nog geen maand nadat hij als nieuwe coach van Antwerp werd voorgesteld, is David Gevaert zelf opgestapt bij de tweedeklasser. Dat meldde Antwerp donderdag op zijn website.

‘Donderdagnamiddag vernam onze club van trainer David Gevaert dat hij heeft besloten om Antwerp te verlaten. We betreuren dit nieuws en wensen hem veel succes toe in de toekomst. Vanaf de wedstrijd tegen Cercle zal de trainersfunctie worden waargenomen door trainers Sadio Demba, Jeffrey Rentmeister en Jerry Vanacker‘, klinkt het op de clubwebsite.

De 47-jarige Gevaert was in 2015-2016 ook al coach van Antwerp, maar werd na het seizoen vervangen door Frederik Vanderbiest. Op 15 oktober loste hij Vanderbiest opnieuw af. Gelijktijdig werd John Bico sportief manager. Die leidde mee de trainingen en nam naast Gevaert op de bank plaats. Woensdag werden ook Sadio Demba en Jeffrey Rentmeister aan de trainersstaf toegevoegd en maakte de club bekend dat Bico geen trainingen meer zal leiden, in de tribune zal plaatsnemen en zich meer met overkoepelende taken zal bezighouden.

Het ambitieuze Antwerp beëindigde de eerste periode in eerste klasse B afgelopen weekend na veertien wedstrijden als derde met 20 punten, achter Roeselare (30 punten) en Lierse (28 punten). (BELGA/JVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier