Glen De Boeck maakt comeback als coach bij Moeskroen-Péruwelz

Glen De Boeck © Belga

Glen De Boeck wordt de nieuwe coach van Moeskroen-Péruwelz. Hij volgt bij de eersteklasser de ontslagen Cedomir Janevski op.

Glen De Boeck (44) was voor het laatst aan de slag als trainer bij Waasland-Beveren. Daar werd hij eind oktober 2013 aan de deur gezet. Vervolgens zegde hij het voetbal vaarwel en waagde hij zijn kans in het zakenleven, maar ook dat hoofdstuk sloot hij inmiddels af. Nu keert de voormalige verdediger van onder meer Anderlecht en de Rode Duivels dus terug op het hoogste niveau, als sportieve baas van het bedreigde Moeskroen-Péruwelz.

De Boeck, die ook Cercle Brugge, Germinal Beerschot en VVV-Venlo coachte, moet de Henegouwers in de hoogste klasse houden. RMP staat na 22 speeldagen op de vijftiende en voorlaatste plaats met 21 punten. Alleen rode lantaarn Westerlo (19 punten) doet slechter.

De Boeck debuteert zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Lokeren.

Cedomir Janevski was trainer van Moeskroen-Péruwelz sinds het begin van het seizoen. Na een 3 op 18 en een 3-0 nederlaag, zaterdag op verplaatsing bij Club Brugge, werd de 54-jarige Macedoniër bedankt voor bewezen diensten. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier