Glen De Boeck nieuwe trainer Waasland-Beveren

© BELGA

De voormalige international wordt straks voorgesteld op de Freethiel.

Lang duurde de zoektocht van de promovendus niet om de doorgestuurde Dirk Geeraerd te vervangen. Glen De Boeck (41) krijgt de komende maanden de moeilijke opdracht om Waasland-Beveren van de laatste plaats, die het nu nog deelt met zijn ex-club Cercle Brugge, weg te halen.

De fusieclub wordt de vierde werkgever als coach voor de 36-voudige Rode Duivel, een gewezen centrale verdediger. De Boeck diende in februari 2005 noodgedwongen te stoppen met voetballen door een aanhoudend knieletsel. In juni 2005 mocht De Boeck bij Anderlecht fungeren als assistent van Frank Vercauteren. Op het einde van het seizoen 2006/07 kreeg De Boeck te horen dat het bestuur niet verder wilde gaan, waarop hij besloot zijn kans te wagen als hoofdcoach bij Cercle Brugge. In april 2007 tekende De Boeck voor twee seizoenen. Hij stond meteen garant voor goede resultaten en spectaculair offensief voetbal, waardoor De Boeck na amper een half seizoen ook werd gebombardeerd tot technisch directeur bij de vereniging.

Maar in mei 2010 verbrak de ex-international eenzijdig zijn verbintenis – die ondertussen was opengebroken tot 2014, om over te stappen naar Germinal Beerschot. Dat avontuur draaide op een sisser uit, want slechte resultaten en een geschil met het bestuur zorgden voor een ontslag eind november 2010. Een nieuwe uitdaging volgde voor De Boeck vanaf het seizoen 2011/12 bij het Nederlandse VVV-Venlo. Maar na het 7-0-verlies bij Heracles besliste De Boeck om zelf een stap opzij te zetten. Recent werd hij nog in verband gebracht met het Portugese Sporting CP, om daar als rechterhand te fungeren van zijn voormalige leermeester Frank Vercauteren. (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier