Glen De Boeck ontslagen als trainer Waasland-Beveren

19 novembre : Glen De Boeck, 41 ans, signe jusqu'à la fin de la saison, avec option pour une année supplémentaire, à Waasland-Beveren. Il remplace Dirk Geeraerd, limogé la veille. L'ancien entraîneur du CS Bruges et du Beerschot était sans club depuis son licenciement au VVV Venlo (P-B) en décembre 2011. © BELGA

Glen De Boeck is ontslagen als trainer van Waasland-Beveren. Er is nog geen opvolger aangeduid.

Glen De Boeck is ontslagen als trainer van Waasland-Beveren. Waasland-Beveren staat na twaalf speeldagen op de vijftiende en voorlaatste plaats in de Jupiler Pro League met 8 punten. Alleen Bergen doet met 2 punten voorlopig slechter. De 0-2 nederlaag zaterdag tegen Lokeren bleek voor het clubbestuur de spreekwoordelijke druppel.

“Ik kreeg om 7u30 deze ochtend een kort telefoontje van manager Dirk Poppe. Daarin vernam ik mijn ontslag”, legt De Boeck uit. “De reden? Die werd me niet verteld. Ik heb ook niet veel zin om nu al uitgebreid te gaan reageren op mijn ontslag.”

‘Sportieve ambities niet ingelost’

Waasland-Beveren bevestigt op de clubwebsite het ontslag van Glen De Boeck. Een nieuwe trainer is er nog niet. “De sportieve ambities van de club worden niet ingelost. Momenteel is de situatie met acht op zesendertig punten en een voorlaatste plaats in de Pro League totaal onder de verwachtingen”, klinkt het.

Het clubbestuur gaat zo snel mogelijk op zoek naar een nieuwe trainer waarmee het zijn sportieve doelstellingen kan realiseren. “Het hoeft geen betoog dat de strijd om het behoud de hoogste prioriteit zal genieten”, meldt de eersteklasser. Sportief verantwoordelijke Danny De Maesschalck leidt voorlopig de trainingen, samen met assistent-trainer David Penneman en keeperstrainer Erik Amelinckx.

“De clubleiding is Glen De Boeck dankbaar voor zijn toewijding en getoonde inzet van het afgelopen jaar en wenst hem veel succes in het verdere verloop van zijn carrière”, besluit de mededeling.

Waasland-Beveren gaat donderdagavond op bezoek bij competitieleider Standard in het kader van de dertiende speeldag.

Opvolger Dirk Geeraerd

De 42-jarige De Boeck was trainer van Waasland-Beveren sinds november 2012. De Boeck volgde eind november 2012 de ontslagen Dirk Geeraerd op als trainer van het toen in degradatienood verkerende Waasland-Beveren. Hij leidde de club na een 19 op 39 opnieuw naar veilige oorden in het klassement.

In maart van dit jaar verlengde hij nog zijn bij Waasland-Beveren met één jaar.

Carrière

De voormalige verdediger van Boom, KV Mechelen en Anderlecht begon zijn trainerscarrière in 2005 als assistent bij Anderlecht. Bij Cercle Brugge debuteerde hij als hoofdtrainer in 2007, daarna stond hij nog aan het roer bij Germinal Beerschot (2010) en het Nederlandse VVV (2011). (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier