Goalfestijn in eerste klasse, Gent op de tweede plaats

Met nog 1 wedstrijd te gaan is er op de dertiende speeldag van de Jupiler Pro League al 27 keer gescoord. Zeven doelpunten vielen in Lokeren waar de thuisploeg met 5-2 won van Charleroi. Leider Anderlecht haalde het niet zonder moeite met 2-3 bij Kortrijk. AA Gent klimt (tijdelijk?) naar de tweede plaats.

Anderlecht, dat op de vorige speeldag met 0-2 verloor van Standard, begon met Davy Roef tussen de palen. Silvio Proto liet verstek gaan omdat hij net voor de derde keer vader was geworden.

Steven Defour gaf de thuisploeg de leiding via een strafschap, na fout op Acheampong.

Kortrijk was op dat moment de betere, en bleef ook na de rust goed meevoetballen.

Een dodelijk efficiënt Anderlecht kwam op het uur 0-2 voor. Gohi Bi Cyriac zorgde voor een mooie individuele actie, degeplaagde Aleksandar Mitrovic prikte binnen. Tien minuten nadien milderde Tuur Dierckx, die een opwippertje van Teddy Chevalier binnenkopte.

Sacha Kljestan (85.) zette de kers op de taart van de landskampioen, de 2-3 van Nebojsa Pavlovic kwam te laat. De leider in de stand boekt zo zijn eerste zege in oktober.

AA Gent/Waasland-Beveren eindigde op 4-1. De Gentenaren kwamen net als Anderlecht op voorsprong via een penalty, omgezet door Danijel Milicevic (16.). Vlak voor rust verrasten de Waaslanders via Renaud Emond: 1-1. In de tweede helft zetten Laurent Depoitre (59.) en Benito Raman (67., 84.) orde op zaken voor AA Gent. De Buffalo’s springen zo voorlopig naar de tweede plaats.

Mondig Oostende

Oostende won met 4-0 van Westerlo, dat vanaf de 75ste minuut met 10 verdermoest, na een rode kaart voor Koen Van Langendonck. Elimane Coulibaly (20.), Berrier (41.), Sébastien Siani (77., pen) en Jonathan Wilmet (81.) vonden de weg naar de netten.

Het duel tussen Lokeren en Charleroi eindigde op 5-2. Ayanda Patosi scoorde twee keer voor de thuisploeg.

Standard pas in de slotfase de drie punten bij Cercle Brugge, na een goal van Tony Watt (88.).

Stand

In de stand staat Anderlecht met 26 punten aan de leiding. Het telt drie punten voorsprong op AA Gent. Dan volgen Lokeren en RacingGenk (beide 22), Club Brugge (21) en Westerlo (20). KV Mechelen, Oostende en Standard tellen elk 18 punten. Daarna volgen Kortrijk (16), Charleroi (15), Moeskroen-Péruwelz (14), Cercle Brugge (12) en Lierse (12). Waasland-Beveren (11) is voorlaatste, de rode lantaarn is in handen van Zulte Waregem (7). De 13e speeldag wordt donderdag (20u30) afgesloten met het duel tussen Moeskroen-Péruwelz en Club Brugge. Mits winst kan blauw-zwart in de stand opnieuw tweede worden.