Gohi Bi Cyriac charmeert Anderlecht

© Belga

Gohi Bi Cyriac verlaat misschien deze zomer Standard voor Anderlecht, dat meldt Het Laatste Nieuws.

De 21-jarige spits werd in 2009 naar Luik gehaald met een contract voor een jonge prof. Dat contract loopt af in 2013 en werd intussen niet aangepast. De Ivoriaan is niet opgezet met hetzelfde contract nu hij titularis is bij de Luikenaars.

Snel handelen

Als Standard nog iets aan de jonge spits wil verdienen moet het snel handelen. Anderlechtspelers Mbokani en Suarez krijgen veel interesse uit het buitenland. Dat is ook direct de reden waarom paars-wit reeds aan versterkingen denkt.

Uitblinker in laatste confrontatie

In het Astridpark is men al langer gecharmeerd door de jonge aanvaller. Tijdens het jongste duel tegen de Rouches blonk de Ivoriaan uit in de aanval. Ex-Standardvoorzitter Luciano D’Onofrio zou als tussenpersoon fungeren in de onderhandelingen aangezien hij Cyriac bij Standard onder contract vastlegde.

Duwtje in de rug

Sinds zijn vertrek uit Luik probeerde hij al eerder om in de raad van bestuur van paars-wit te zetelen. Zijn kennis van het contract kan dat laatste duwtje in de rug zijn dat hij nodig heeft. Ook de manager van de speler heeft baat bij een overstap naar het Vanden Stockstadion. Deze heeft nog geen zaken met de Brusselaars kunnen doen. Een overeenkomst, zoals die voor Cyriac in de maak is, opent ook deuren voor een spelersmakelaar. (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier