Gorius: ‘We trainen praktisch nooit op strafschoppen’

© BELGA
Pierre Danvoye
Pierre Danvoye Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Strafschoppen nemen, het is niet aan iedereen gegeven. Een van de specialisten in onze competitie is Julien Gorius. Al lijkt Pelé Mboyo hem die status te ontnemen bij Genk. Een probleem in de maak?

“Wie zegt dat ik niet meer de aangewezen man ben om de strafschoppen te geven?”, reageert Gorius in Sport/Voetbalmagazine. “Tegen Zulte Waregem wilde Pelé Mboyo per se die elfmeter geven. Ik had geen zin om een belachelijk conflict te creëren waar de rest van de ploeg had kunnen onder lijden. We zijn wel volwassenen, hé. Dus liet ik hem maar doen. Op het eind van de match stond hij niet meer op het veld toen we een nieuwe penalty kregen, dus heb ik die maar genomen.”

“Ik ben begonnen met die strafschoppen toen Jelle Vossen er twee gemist had en geen zin meer had om de volgende te nemen. Ik wil graag de vaste strafschopnemer van Genk blijven. Als ik me goed voel, zal ik me blijven melden. Bij ons is er geen ranglijst, de trainer duidt niemand aan. We trainen er ook praktisch nooit op.”

Heeft Gorius tips voor aspirant-strafschopnemers? “Ik wil daar liefst niets over zeggen, er zijn een paar punten waarvoor ik bijgelovig ben. Ik bereid die strafschoppen wel elke match goed voor, ik ga na wat de zwakke en sterke punten van elke keeper zijn. Als ik de bal vastneem, weet ik al naar welke hoek ik ga schieten. Als ik me op het laatste moment nog zou bedenken, zou ik me daar niet goed bij voelen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier