Gouden Schoen Mbokani ruilt Anderlecht voor Dynamo Kiev

© Belga

De overgang van Anderlecht-spits Dieumerci Mbokani naar het Oekraïnse Dynamo Kiev is eindelijk in kannen en kruiken. Gouden Schoen ‘Dieu’ tekende een vierjarig contract bij Kiev.

De overgang van de 27-jarige Congolees hing al een tijdje in de lucht, maar werd vrijdag pas officieel. Beiden teams kondigden de transfer aan op hun websites. Een transfersom werd niet meegedeeld.

“De overgang van Dieu naar Kiev heeft wat voeten in de aarde gehad”, aldus algemeen directeur Herman Van Holsbeeck op de clubwebsite. “Zijn vertrek is een aderlating op sportief vlak, maar het akkoord voldoet aan wat we samen met het bestuur hadden vooropgesteld op financieel vlak. Ik wil Kiev danken voor de goede samenwerking. Ook Dieu wil ik langs deze weg en in naam van alle medewerkers van RSCA danken voor zijn hulp in het behalen van de twee voorbije kampioenschappen. We wensen hem alle succes toe met zijn verdere loopbaan.”

62 wedstrijden, 38 doelpunten

Na een eerdere passage van 2006 tot 2007 keerde Mbokani in augustus 2011 terug naar de Brusselaars en tekende hij er een driejarig contract. Daarvoor speelde hij drie seizoenen voor Standard en één voor Monaco. Hij werd door de Monegasken ook uitgeleend aan Wolfsburg.

De Congolese international werkte voor Paars-Wit 62 wedstrijden in de Jupiler Pro League af en scoorde 38 keer voor RSC Anderlecht. Hij speelde dertien Europese wedstrijden voor RSCA en scoorde daarin zeven keer. Afgelopen seizoen vond hij negentien keer de weg naar de netten in de Belgische competitie. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier